صندوقهای با درآمد ثابت بورس در بازه جنگ از ۲۳ تا ۳۱ خرداد تنها ۰.۱۵ درصد سود دادهاند که معادل سود ۲ روز است، در حالی که سهامداران بابت اعتبار خرید سهام حدود ۱ درصد بهره میپردازند. دبیر کل کانون کارگزاران بورس تأکید کرد که کارگزاریها تنها واسطه بانکها و مشتریان هستند و مسئولیتی در قبال منابع مالی ندارند و خواستار ورود فوری بانک مرکزی برای تعیین تکلیف اعتبارات شد. این موضوع نیازمند همکاری سازمان بورس و بانک مرکزی است.

بورس24 : صندوقهای با درآمد ثابت بورس در دوران جنگ تحمیلی رژیم اسرائیل با جمهوری اسلامی ایران ، یعنی از ۲۳ خرداد تا ۳۱ خرداد، میبایست ۰.۶ درصد سود به سرمایهگذاران پرداخت میکردند، اما امروز اغلب با ۰.۱۵ درصد مثبت بازگشایی شدند؛ یعنی معادل سود ۲ روز. آیا با این حال، سزاوار است که سهامدار بابت اعتبار خرید سهام در این دوران بهرهای حدود ۱ درصد پرداخت کند؟
در پی بروز چالشهای اخیر در حوزه اعتبارات و بدهی مشتریان، دبیر کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار تأکید کرد که کارگزاریها صرفاً واسطه بین بانکها و مشتریان هستند و مسئولیتی در قبال منابع مالی ندارند و خواستار ورود بانک مرکزی برای تعیین تکلیف این موضوع شد.
حسن رضاییپور، دبیر کل کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار که با خبرنگار بورس24 سخن می گفت با بیان این که کارگزاریها در زنجیره بازار سرمایه صرفاً ارائهدهنده خدمات از سوی نهادهای بالادستی هستند، گفت: «کارگزاریها مبدا بازار نیستند، بلکه سرویسی هستند که خدمات را از نهادهایی مانند سازمان بورس، مدیریت فناوری و بانکها دریافت کرده و در اختیار مشتریان قرار میدهند.»
وی با اشاره به وضعیت وامهایی که افراد از بانکها گرفتهاند، افزود: «در یک تا دو هفته گذشته هیچ تصمیم روشنی از سوی بانکها در قبال این وامها اتخاذ نشده و صرفاً یک خبر منتشر شده مبنی بر اینکه اگر اقساط با تأخیر پرداخت شود، جریمهای دریافت نمیشود، اما در عین حال سود این وامها همچنان به صورت روزشمار محاسبه میشود.»
به گفته او، منابع اعتباری در اختیار کارگزاریها در واقع از بانکها تأمین میشود و کارگزاریها فقط بهعنوان یک واحد خدماتی در این زنجیره فعالیت میکنند.
موضوعی فراتر از وظایف کارگزاریها
رضاییپور گفت: «اتفاقی خارج از سیستم و دارای ریسک، به بازار سرمایه وارد شده است. تأکید میکنم که کارگزاریها صرفاً واسطهای بین بانک و مشتریان هستند و به همین دلیل، تصمیمگیری در این باره باید توسط بانک مرکزی انجام گیرد.»
دبیر کل کانون کارگزاران با اشاره به محدودیتهای مالی کارگزاریها اضافه کرد: «کارگزاریها نه منابع اعتباری خود را درگیر کردهاند و نه توانایی تحمل هزینههای بالای این موضوع را دارند. با توجه به شرایط گذشته کارگزاریها، وضعیت نقدینگی و سوددهیشان نیز در وضعیت حساسی قرار دارد.»
برنامهریزی برای نشست مشترک با بانکها
او ادامه داد: «در همین راستا، در حال پیگیری برای برگزاری نشستهایی با بانکها هستیم. طی یک هفته اخیر، تماسهای تلفنی متعددی با بانکهای مختلف انجام دادهایم. انشاءالله سازمان بورس هم بتواند این مقطع حساس را با موفقیت پشت سر بگذارد و بازار به وضعیت عادی بازگردد.»
وی همچنین تأکید کرد که این موضوع در دستور کار کانون کارگزاران قرار گرفته و لازم است بانک مرکزی، سازمان بورس و سایر نهادهای ذیربط در جهت حل آن همکاری داشته باشند.
در پایان خاطرنشان کرد: «کارگزاریها نمیتوانند بهتنهایی تصمیمی در اینباره بگیرند. انتظار داریم سازمان بورس و بانک مرکزی همراهی لازم را داشته باشند. ما نیز در کنار آنها، پیگیر منافع سهامداران خواهیم بود.»
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.